Hva er Azure?

Azure er en abonnementsbasert skytjeneste fra Microsoft hvor du i større eller mindre grad kan erstatte lokal infrastruktur slik som servere, nettverk og andre tjenester. Man kan også kjøpe tjenester på plattformnivå eller på programvarenivå der Microsoft tar seg av infrastrukturen. ​ Som den eneste fullverdige hybridskyen kan du med Azure koble til data og apper både i skyen – og lokalt. Dette gir maksimal bærbarhet og verdiskapning fra eksisterende investeringer. Det at Azure er hybrid betyr rett og slett at du kan ha noe databehandling lokalt og noe i skyen. ​

Introduksjon til Azure og skyen

Hva er i skyen?

Definisjonen av skyen kan virke uklar, men i all hovedsak er det et begrep som brukes til å beskrive et globalt nettverk av servere som hver har en unik funksjon. Skyen er ikke en fysisk enhet, men et enormt nettverk av eksterne servere verden over som er koblet sammen og ment å fungere som ett enkelt økosystem. Disse serverne er laget for å lagre og administrere data, kjøre programmer eller levere innhold eller en tjeneste, for eksempel videostrømming, nettbasert e-post, kontorproduktivitetsprogramvare eller sosiale medier. I stedet for at du bruker filer og data som ligger på en lokal eller personlig datamaskin, bruker du filer som ligger på nettet. Du har tilgang til dem fra alle enheter med Internett-tilgang. Informasjonen er tilgjengelig uansett hvor du er og når du trenger den.

Bedrifter bruker fire ulike metoder for distribusjon av skyressurser. Du har en offentlig sky som deler ressurser og tilbyr tjenester til publikum over Internett, en privat sky som ikke deles, og som tilbyr tjenester over et privat, internt nettverk som vanligvis driftes lokalt, en hybrid sky som deler tjenester mellom offentlige og private skyer avhengig av formål, samt en fellesskapssky som bare deler ressurser mellom organisasjoner, for eksempel i offentlige organer.

Merverdi ved å velge oss som leverandør

Vi har kompetanse på Microsoft Azure og kan hjelpe deg med å sette opp en løsning som er tilpasset ditt behov. Vårt samarbeid med Norges største distributør av Microsoft lisenser gjør at vi er tett på der det skjer.

Ta kontakt i dag

Snakk med en av våre hyggelige og kunnskapsrike rådgivere som gjerne hjelper deg med å finne den beste løsningen for din bedrift.​